VAn 3 t/m 10 oktober is het weer kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Hallo wereld’. Een mooi gekozen thema denk ik. Door het lezen van boeken leren kinderen inderdaad de wereld kennen. Ver voordat ze de landen ooit kunnen/zullen bezoeken en de culturen zullen leren kennen.
Ook komt er door het lezen een hele nieuwe wereld bij. De fantasiewereld van prinsen en prinsessen, van draken, tovenaars en bijzondere mensen. Zo is mijn middelste zoon heel groot fan van ‘Het Muizenhuis‘ van Karina Schaapman.  De verhaaltjes spreken aan en je blijft kijken naar de mooie foto’s. Karina heeft het muizenhuis zelf gemaakt van oude dozen en eigenlijk al het andere materiaal dat je maar kunt vinden en gebruiken. Dopjes werden taarten en papier werd een emmer.
Het heeft Aiden, samen met zijn oma, geïnspireerd tot het maken van zijn eigen muizenhuis (daarover later meer). Menig vakantie is al besteed aan het knutselen van nieuwe kamers. Het lezen van dat boek heeft een hele nieuwe wereld voor hem doen open gaan.
Op twitter kwam het verzoek binnen of ik, naar aanleiding van mijn klein klein kleutertje poster, niet een leuke poster kon maken voor de kinderboekenweek want (helaas) sprak de poster van de officiële organisatie niet zo aan voor kinderen.  Voor de liefhebber heb ik dus een poster gemaakt die je gratis kunt downloaden en uitprinten om op te hangen. Heel veel plezier ermee. Klik op het plaatje hieronder om de poster te downloaden.

Your day in a frame - kinderboekenweek

Ik wens jullie nog een hele fijne zondag en een leuke kinderboekenweek.
Elja van der Laan – Your day in a frame