De eerste ontmoeting tussen jezelf en je kindje is al bijzonder maar zelf vond ik ook de eerste ontmoeting tussen (in mijn geval) de twee broers.
Kinderen krijgen is bij ons niet vanzelf gegaan. Ruim 5 jaar hebben we moeten wachten op een broertje voor Kyran. Ondanks het verdriet dat dat met zich meebracht was Kyran altijd het stralende zonnetje in ons leven. Ons zonnetje met zijn slimme koppie en bijzondere vragen. Al heel klein had hij door dat je een broertje niet bij de bakker haalt en zeker niet cadeau krijgt. Een ventje dat huilend achter in de auto zat toen een vriendje alweer een broertje kreeg. Oneerlijk want dat vriendje had al een broertje en hij nog niet. *krak*
Juist omdat Kyran zo graag een broertje wilde zijn we altijd heel open geweest over onze vruchtbaarheidsproblemen. Op zijn niveau uiteraard. Een uk van 2/3 vertel je anders dat het niet lukt dan een volwassenen.
Zeer regelmatig luisterde hij aan mijn buik en concludeerde hij dat er nog geen broertje in zat. Tot ik eindelijk wel zwanger was. Onze vent van (toen) bijna 6 wist het opeens zeker. Hij kreeg een broertje.
Gelukkig voor hem ging deze zwangerschap goed en na (bijna) 9 spannende maanden kwam zijn o zo gewenste broertje. Tussen het ontbijt en de lunch geboren. (ja, zo snel). Papa is hem van school gaan halen dus de allereerste (enorm grote) grijns heb ik gemist maar de blikken toen hij zijn broertje voor het eerst zag waren onbetaalbaar. Een trotsere grote broer had onze kleine man niet kunnen krijgen.
Dat ze elkaar nu regelmatig in de haren vliegen en goed kunnen stoeien en herrie maken nemen we voor lief. Het maakt de stilte van 5 jaar onvruchtbaarheid weg.
Het maken van deze illustratie was in vele opzichten heel bijzonder. Het terughalen van het verdriet en daarna de grote vreugde maken de illustratie tot een kostbaar bezit.

Your day in a frame - broertje

Wil je ook de eerste bijzondere ontmoeting laten vastleggen? Neem dan contact met me op.

Fijne dag,
Elja van der Laan – Your day in a frame