Vandaag is het 40 jaar geleden dat mijn ouders in het huwelijksbootje stapte. Lekker jong en onbezonnen (hihi) hebben ze elkaar het jawoord gegeven. In de morgen ging mijn moeder nog naar school en lapte mijn vader de ramen. Na een (naar ik begrepen heb) langdradige speech van een niet al te leuke ambtenaar van de burgelijke stand waren ze dan toch echt man en vrouw. Een leuk feestje volgde en niet veel later volgde er natuurlijk ook 2 geweldige kinderen. (en uiteindelijk ook nog 4 hele leuke kleinkinderen). Lief en leed hebben ze samen gedeeld. Heel veel mooie momenten en soms ook mindere momenten. Maar samen konden ze alle stormen aan. Door elkaar de vrijheid te gunnen ook naast het huwelijk de eigen hobby’s te ontwikkelen en vooral actief te blijven. Zo heeft mijn vader een voettocht naar Rome gemaakt en gaat mijn moeder regelmatig met vriendinnen lekker weg. En na 40 jaar lief en leed zouden we vandaag een leuk feestje gaan vieren en daarna samen op vakantie gaan. Helaas was het ook echt 40 jaar lief en leed want mijn moeder viel afgelopen maandag en brak daarbij diverse botten. Hierdoor kan ze voorlopig helemaal niks en verblijft ze op dit moment in een zorghotel. Gelukkig kunnen we daar ook een feestje vieren. We hebben heerlijk taart gegeten en samen gelunched. De vakantie kan helaas niet doorgaan maar uit betrouwbare bron weet ik dat de plannen voor een nog leuker tripje al in de maak zijn. Dubbel zoveel voorpret dus. Ik zou mijn ouders graag nog 40 jaar huwelijk toewensen maar dat wordt door weinigen gehaald dus ik zeg op naar de 50, 60 en hopelijk 70 jaar. Of gewoon zo lang mogelijk.

Deze poster heb ik lekker groot laten drukken en deze hangt zowel thuis als in het zorghotel. Zodat iedereen de tips kan opvolgen. Want zeg nou zelf… Als het lukt is 40 jaar toch wel een hele mooie mijlpaal.

Your day in a frame - 40 jaar huwelijk

Fijne dag,
Elja van der Laan – Your day in frame