Dit is Dirk en dit is Diba
Ze lijken niet echt op elkaar
Dirk is blond met blauwe ogen
Diba, die heeft donker haar

Diba woont in Afrika
Dirk in Nederland
Ze kijken niet echt vrolijk
Is er misschien iets aan de hand?

Hebben ze zich gestoten
Of hebben ze een snee?
Nee hoor, welnee Dirk en Diba hebben diarree

Ronald Belkega benaderde mij een tijd geleden of ik mee wilde werken aan zijn verhaal over Dirk en Diba. Hij heeft het verhaal geschreven voor Serious Request en zijn droom was om er een app van te maken. Een verhaal, een spelletje, interactief en alles voor het goede doel.

Ik was (uiteraard) meteen enthousiast en wilde heel graag meewerken aan dit initiatief. Na wat eerste schetsen waren Dirk en Diba geboren. Een mooi verhaal over twee kinderen in verschillende werelden die vechten voor hun gezondheid. Wat voor de een zo vanzelfsprekend is, is voor de ander een zwaar gevecht. Niet elk kind heeft toegang tot een dokter, schoon water en medicijnen. Ronald weet dit in het verhaal prachtig weer te geven.

Er ontstond een prachtige samenwerking tussen Ronald (die daar weer een prachtige blog over schreef)(samenwerken is meer dan samen werken), Mediaheads, Lion Spilt en als klap op de vuurpijl Ferry Doedens die het verhaal geheel belangeloos kwam inspreken.

Ik ben zo enorm trots dat ik hier aan mee mocht werken. De app is nu alleen nog te downloaden in de google play store maar binnenkort is hij ook verkrijgbaar in de apple store.

Groet Elja

Dirk en Diba Serious Request #Illustratie #elja #yourdayinaframe

dirk en diba schuifpuzzel_72 dpi-03

dirk en diba schuifpuzzel_72 dpi-02

dirk en diba schuifpuzzel_72 dpi-01

cover_v01_150-01